Dags att ta en paus?

26 oktober 2019 admin

Är du trött i kroppen och har mycket att tänka på? Har det blivit för mycket vardag och för lite tid till återhämtning? Då kan det vara läge att släppa kontrollen och låta någon annan tänka åt dig, då kan det vara dags för en Spa-upplevelse.

Spa är en förkortning av ”salus per aqua” och betyder ”hälsan genom vattnet”. Och att unna sig själv några dagar på Spa är en sann hälsokur för både kropp och själ. Det finns gott om Spa-anläggningar på flera orter i landet och letar du Spa i Dalarna finns flera bra alternativ.

 

Det finns ett Spa för alla

Det finns flera saker att tänka på när du ska välja Spa-anläggning. Är det själva Spa-aktiviteterna som är det viktiga med flera olika pooler, bastuval och behandlingar? Eller letar du mest efter en rofylld miljö med tid för eftertanke? Många uppskattar en kombination av båda, det vill säga ett välutrustat Spa med möjlighet till olika behandlingar, i kombination med vacker miljö och god och hälsosam mat. Lägg lite tid på att surfa runt på webben för att hitta en anläggning som erbjuder det som just du letar efter. Det härliga med Spa är att det finns något för alla.

 

 

Kombinera spa och mat

Ibland vill man vara borta några dagar, ibland en helg och vid vissa tillfällen räcker det med ett par timmar för att tanka ny energi. Att gå på Spa behöver inte bli en dyr historia eftersom många anläggningar erbjuder Spa över dagen i kombination med olika träningsmöjligheter. Ofta går det också att kombinera Spa med frukost, lunch och middag i olika paketlösningar. En Spa-vistelse är också något som man kan göra helt själv, tillsammans med någon man tycker om eller ihop med kompisgänget. Att få tid till samtal och avkoppling öppnar ofta upp nya spännande dörrar.

Fler nyheter