Fettsugning som komplement till viktnedgång

07 juni 2020 patrick_pettersson

När man pratar om plastikkirurgi kommer nog många att tänka på fettsugning. Det är en metod för viktminskning som det har skrivits en hel del om, men som de flesta trots detta förmodligen inte vet så mycket om. Kanske tror man att personer som fettsuger sig gör detta för att slippa traditionella viktminskningsmetoder som att träna och äta hälsosamt, men det är sällan fallet. Istället fungerar fettsugning ofta som ett komplement till just viktnedgång, till exempel i de fall då ansamlingar av fett lägger sig på ett oproportionerligt sätt på kroppen. Genom metoden kan man då med precision ta bort fettdepåer på de platser som traditionella viktminskningsmetoder inte kommer åt.

 

När fettsugning kan vara lämpligt

Många som väljer att fettsuga sig har specifika problemområden där de önskar minska fettmassan. Det kan till exempel handla om dubbelhaka, bröst, mage, höfter eller lår. Genom att fettsuga dessa områden kan man forma kroppen som man vill ha den. Man bör dock ha i åtanke att metoden inte kan ta bort celluliter eller strama åt huden. Personer som är överviktiga rekommenderas inte att fettsuga sig eftersom det kan innebära risk för komplikationer. Inte heller bör man lida av högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar eller diabetes. Den som överväger fettsugning ska vara frisk och hälsosam. 

 

 

Så här går en fettsugning till

Idag kan man genomföra en fettsugning på flera olika sätt. Man kan bland annat ta till laser, radiovågor eller ultraljud. Operationen kan utföras under narkos, lokalbedövning eller ryggbedövning beroende på vilket område som behandlas, hur stort det är, och hur mycket fett som ska avlägsnas. Fördelen med lokalbedövning är att man undviker de risker som narkos medför. Om du funderar på en fettsugning kan du alltid boka in en konsultation hos en seriös klinik för att få mer information om processen. Det är viktigt att hålla sig väl informerad. 

Fler nyheter

23 september 2023

[INTRO]