Gå en utbildning fillers

30 mars 2021 lily_hansen

Har du egen praktik?  Förutom att arbeta med den allmänmedicinen är det många läkare som introducerar skönhetsbehandlingar på sin klinik. Något som bara blir mer och mer populärt med åren är behandlingar fillers. Behandlingen består i att man injicerar hyaluronsyra bland annat för läppförstoring, ansiktskonturering och rynkor. Ämnet finns naturligt i huden och dess egenskap är att binda vätska. 

Ett annat område som hjälps av fillers är ärrbildningar. Att ha gått igenom svåra operationer är ett trauma för både kroppen och själen. Ärren som blir kvar kan påminna och göra att patienten mår dåligt. Där kan fillers göra skillnad i mående. Med fillers jämnas ärret ut och blir inte lika synligt. Effekten av fillers kommer direkt efter injektionen.

Det bästa med behandlingen är att produkten redan finns naturligt i kroppen. Den försvinner successivt ju äldre man blir, därav anledningen till fillers. Man fyller på det som kroppen förlorat. Samma sak gäller för produkten som sprutas in. Den blir alltså inte kvar i kroppen resten av livet utan bara för en period.

Anmäl dig

Det finns två olika Utbildning fillers. Grundutbildning och avancerad. 

Utbildningarna sker under en dag och innehåller både teori och praktik. Där bland annat lär du dig ansiktets anatomi, diskuterar medicinska aspekter samt tar upp vilka komplikationer som kan uppstå och vad man kan göra för att förebygga dem.

På avancerad ser man en lärare göra behandlingen och gör sedan behandlingen på en person man har med sig. Redan efter grundutbildningen kan du använda dina nya kunskaper på din klinik, något som kommer att uppskattas av dina kunder då du blir certifierad behandlare.

Påbyggnad

För dig som känner att den här typen av behandlingar är något du vill jobba med finns även  botox utbildning i två steg. Grundutbildning och avancerad. För att delta i utbildningarna behöver man vara legitimerad läkare, eller sjuksköterska. 

Fler nyheter