Koppla bort din stress på spa

14 maj 2020 jonas_olsson

Alla behöver koppla av ibland och låta sig bli lite extra ompysslade. Många lever ett liv med mycket prestationskrav och ett pressat tidsschema. De flesta människor har svårt att koppla bort tankar, oro och krav vilket leder till ett ständigt stresspåslag i kroppen. Att gå med detta länge sänker kroppens förmåga att känna glädje och trygghet och kan leda till svår utbrändhet. Det kan kännas svårt att slappna av, men det finns några knep du kan ta till för att ge dig själv en mer harmonisk vardag.

 

Locka fram ditt lugn

Oxytocin är ett hormon som skapar lycka och tillit, det gör dig lugn och tillfreds. Det är också motpol till stresshormonet adrenalin och är därför effektivt som stresshantering. Du får oxytocin genom att vistas i värme och vatten, vid beröring, mindfulness och dans. Att gå på Spa i Dalarna är ett fantastiskt sätt att få alla dessa delar. Du kan låta axlarna sjunka ner i en varm bubbelpool eller bastu, skämma bort dig med en massage eller annan kroppsbehandling och prova på hur det är att bara vara för några timmar. Vill du inte ta någon behandling kan du pyssla om dig själv lite extra med en ansiktsmask eller kroppspeeling.

 

 

Spa för alla smaker och tidsscheman

Olika anläggningar erbjuder härliga spapaket och du hittar garanterat något som du behöver just nu. Har du ont om tid kan du ta en expressbehandling för att få koppla av under en timme. Du får beröring, låter hjärnan slappna av och kanske får löst upp en och annan muskelknuta. Vill du lägga lite mer tid kan du boka flera timmar i ett spa där du själv bestämmer tiden och kan mysa runt i tofflor och badrock i lugn och ro. Du kan sedan återgå till din vardag utvilad med mer energi och ett större lugn i kroppen.

Fler nyheter

23 september 2023

[INTRO]