Olika handskar för olika behov

05 november 2019 admin

När kylan har dragit in över landet betyder det varmare kläder och lager på lager. För att inte frysa om händerna behövs ett par rejäla vantar eller handskar. Det finns många olika varianter att välja mellan idag, allt efter tycke eller smak. Vill man sticka ut och bryta av de tråkiga höstfärgerna med något färgglatt kan man välja exempelvis röda eller gula handskar. Vill man ha handskar som man slipper ta av sig varje gång man ska knappa på mobilen bör man välja speciella handskar som går att använda med en touch-skärm. De passar särskilt bra idag när man ofta står med mobilen utomhus och vill skicka iväg ett meddelande.

 

 

Till för att skydda händerna

 

Det finns tjockare, fodrade handskar att välja för kallare väder, men mellan vinter och sommar kan det passa bättre med lite tunnare handskar. Ska man ta en cykeltur är det dock alltid vettigt att använda handskar för att skydda händerna från den kalla vinden. Det är också svårt att gömma händerna i fickorna när man cyklar, därför är händerna mer utsatta. Om man låter bli att skydda händerna mot kyla kan det till slut leda till köldskador, även om det inte visar sig inom de närmsta åren utan de första symptomen kan dyka upp långt senare. Handskar funkar alltså i förebyggande syfte också.

 

Vänta inte tills vintern är över

 

Vill man ha riktigt bra läderhandskar finns det hos Östermalms Handskaffär på Östermalm i Stockholm. De erbjuder vackra och praktiska handskar i olika prisklasser och har garanterat något som passa alla. När det drar åt kallare tider kan det vara bra att vara förberedd. Vi vet alla hur det är att skjuta på inköpet; plötsligt är vintern över och vi har lidit i onödan. Köp ett par snygga handskar för att skydda något viktigt och användbart – händerna.

 

Fler nyheter