Proffs på hår

20 april 2020 patrick_pettersson

När man går till en frisör i linköping, som exempelvis http://studio22.se/, så kan man lita på att man går till någon som är proffs på sitt arbete. För att bli frisör krävs flera års studier och även när man är klar, så sker en ständig fortbildning för att lära sig nya medel, verktyg och tekniker. Det kan gälla nya frisyrer eller helt enkelt nya sätt att göra saker på. Därför är det många frisörer som väljer att specialisera sig inom ett visst område som exempelvis färgning. När hårfärgningen hombre kom, så var det många som valde att lära upp en av sina frisörer speciellt på denna teknik, eftersom resultatet mycket tydligt visade om man inte kunde tekniken rätt.

 

Tunnare eller tjockare

En skicklig frisör vet hur man hanterar ett hår så det kan se tjockare eller tunnare ut, efter behov. Idag finns även sätt att förlänga hår, så det finns egentligen inte några begränsningar när det gäller vad man kan göra under ett frisörbesök idag. Många är de före och efter bilder som visar hur man kan få någon att se yngre eller äldre ut, och även hur frisyr och färg kan få någon att se smalare eller kraftigare ut. Hårkonst är på sitt sätt som trolleri. 

 

 

Som en egen frisör

Vid besökets slut kan man få tips från frisören gällande hur man ska hantera håret för att få det så snyggt som möjligt. Kanske ska man föna håret på ett visst sätt, eller använda något speciellt medel. En god idé är då att köpa de medel som finns hos frisören och som frisören själv har använt för den frisyren man fått. Då vet man att man får något som passar det egna håret och som kommer ge samma resultat när man nästa dag vill återskapa den snygga finishen. Som om man var frisör själv. 

Fler nyheter