Vad är Micro Needling? Hur fungerar det och vilka problem kan det behandla?

30 juli 2022 Helen Johansson

editorial

Vad är micro needling?

Micro needling, även känd som collagen induction therapy (CIT) är en relativt ny kosmetisk procedur som växer i popularitet. Denna behandling innebär att man använder en apparat som innehåller mycket fina nålar för att punktera huden. När micro needling utförs orsakar den kontrollerade mikroskador i huden. Dessa mikroskador stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess och främjar kollagenproduktionen. Som ett resultat av detta kan hudens utseende förbättras. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad micro needling är, hur det fungerar och vilka problem det kan behandla.

Micro Needling kan användas för att förbättra utseendet på en mängd olika hudproblem. Det kan bidra till att minska fina linjer och rynkor samt acneärr. Micro needling kan också förbättra hudens övergripande struktur och tonalitet. Dessutom kan micro needling hjälpa till att minska hyperpigmentering och bristningar.

Om du funderar på micro needling är det viktigt att du rådgör med en kvalificerad yrkesutövare. Denna behandling bör endast utföras av en legitimerad estetiker eller dermatolog. De mikronålar som används vid micro needling-behandlingar varierar i storlek. Nålarnas storlek kommer att baseras på dina individuella hudproblem. Behandlingssessioner varar vanligtvis mellan 30 minuter och en timme.

Micro needling

Konsultera alltid för att få en plan för just dig.

Micro Needling är en säker och effektiv behandling för en mängd olika hudproblem. Om du överväger denna behandling, se till att rådgöra med en kvalificerad yrkesutövare för att säkerställa att den är rätt för dig.

Micro needling kan vara ett utmärkt sätt att förbättra din huds allmänna utseende. Men eftersom det är ett relativt nytt förfarande och du kanske fortfarande har några frågor. Här är svaren på några vanliga frågor om micro needling:

-Hur ofta ska jag få micro needling-behandlingar?

Frekvensen av micro needling-behandlingar beror på dina individuella hudproblem. Generellt sett får de flesta de bästa resultaten med en serie på tre till sex behandlingar.

-Hur länge varar resultaten av micro needling?

Resultaten av micro needling är inte permanenta. De kan dock hålla i flera månader till ett år. För att bibehålla dina resultat kan du behöva få tillfälliga touch-up-behandlingar.

-Är micro needling smärtsamt?

Vissa personer rapporterar att de känner en en lätt stickande känsla under micro needling-behandlingar. De flesta rapporterar dock att micro needling är relativt smärtfritt.

 

Hoppas du fick svar på några av dina frågor, tack för att du läste!

Fler nyheter