Judits second hand – Ett miljövänligare val

26 juli 2021 jonas_olsson

Att ta hand om planeten är idag något som är allt mer viktigt. Allt fler blir medvetna om vad som är bra för jorden, och vad som är dåligt. Det gör att bättre beslut tas och att människor blir allt mer medvetna om vad som är miljövänligt. En sak som hjälper miljön är att handla second hand. Du kanske frågar dig själv, hur hjälper det att vi handlar second hand? Jo, ju mer du shoppar second hand desto mindre blir behovet av nya kläder. Att tillverka nya kläder är något som påverkar miljön. Det används mycket vatten och kemikalier för att göra den processen. Därför är second hand det bättre valet idag! 

 

Många val av secondhandaffärer

I Sverige är second hand något som har blivit allt mer populärt genom åren. Därför finns det allt fler butiker över hela Sverige. Om du besöker Stockholm finns det många bra val av affärer. Både för att köpa kläder, men även för att köpa möbler. En affär du kan besöka i Stockholm är Judits second hand. Det finns även fler affärer, som röda korsets second hand. 

Ett annat alternativ är att kolla efter secondhandsaker online. Allt fler väljer idag att sälja sina gamla kläder och prylar online. Det är ett bra sätt att tjäna lite extra pengar, men även att snabbt kunna bli av med sina saker som man inte använder längre. 

 

 

Secondhandaffärer med kommission

Om du är intresserad av att sälja dina kläder finns det olika sätt du kan gå tillväga. Du kan såklart sälja dina saker själv. Du kan göra detta genom olika säljsidor, eller att lägga upp det på facebook. Ett annat sätt är att lämna in dina kläder hos en secondhandbutik som använder sig av kommission. När dina kläder sedan säljs kommer du att få en viss del av detta priset. 

Fler nyheter