När tandtrollen är i farten

12 februari 2020 jonas_olsson

Aj, aj, aj. Tandvärk är verkligen inte någon rolig historia. Den kommer av någon anledning alltid lika olägligt varje gång. Orsaken kan vara ett nytt hål som dykt upp men det kan också vara något gammalt troll som spökar igen. Tyvärr är man oftast inte ensam om att ha problem med tänderna och den vanliga folktandvården har ganska ofta väldigt långa köer och väntetider. Som tur är finns alternativet att gå till en privattandläkare och det är något som många väljer att göra eftersom det ökar ens chanser att få en tandläkartid direkt när man behöver det.

 

Välj tandläkare själv

Oavsett om det är för sin egen eller för till exempel sina barns räkning som man behöver tandvård, så är det viktigt att det känns bra och tryggt att gå till tandläkaren. Dagens moderna tekniker gör att det ofta är både relativt smärtfritt och smidigt att åtgärda de flesta tandproblem. Men det ska såklart även kännas bra och tryggt med den som utför arbetet. När man själv väljer sin tandläkare kan man sätta sina egna preferenser i först. Man kan till exempel välja om man vill gå till en lite mindre eller en lite större mottagning och hur långt man vill åka från där man bor. För den som letar efter tandvård i eskilstuna finns till exempel Tandläkare Jerker Sundkvist.  

 

 

Glöm inte tandvårdsstödet

Tandvärken kan även göra att man börjar oroa sig över att det ska bli en dyr historia. Lite lindring kan det dock bli tack vare det allmänna tandvårdsstödet. Det innebär att man får ett statligt tandvårdsbidrag varje år från och med det året man fyller 24 år och som gäller oavsett vilken tandläkare man går till. Bidraget varierar mellan 300 kr och 600 kr utifrån ens ålder. Det finns även ett särskilt tandvårdsbidrag och ett högkostnadsskydd att läsa på om. 

Fler nyheter

04 november 2023

Vad är serum

30 oktober 2023

Vad är pormaskar

23 oktober 2023

Vad är kollagen